Zamieszczone przez zajas
czy katalogi spalania o3 zawierają błąd?
Zwiń
X
-
czy katalogi spalania o3 zawierają błąd?
Tagi: Brak
-
-
Zamieszczone przez diablo228w każdym katalogu każdej marki spalanie jest zaniżone, spalanie badają w warunkach laboratoryjnych określonych przed dany koncern a nie w ruchu miejskim lub w trasie.
to jest moim zdaniem chamstwo i prostactwo koncernow.
ale na to trzeba brać poprawkę kupujac auto.
Komentarz
-
-
Panowie mi nie chodziło o to, czy dane katalogowe są zaniżone czy nie, a jedynie o to, że system ss powinien obniżyć spalanie w mieście, a nie w trasie.
Co do warunków w jakich ustalane są normy to skoda pisze, iż ustalane są one w trasie, a nie laboratorium. I pewnie trasa, to nie zapieprzanie 150 km/h, a spokojna, dluzsza jazda. Ja na razie mieszczę się w normach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekb1Panowie mi nie chodziło o to, czy dane katalogowe są zaniżone czy nie, a jedynie o to, że system ss powinien obniżyć spalanie w mieście, a nie w trasie.
Co do warunków w jakich ustalane są normy to skoda pisze, iż ustalane są one w trasie, a nie laboratorium. I pewnie trasa, to nie zapieprzanie 150 km/h, a spokojna, dluzsza jazda. Ja na razie mieszczę się w normach.
przy przyspieszaniu np sprzegielkiem odlacza sie alrernator
delkatne przyhamowanie wlacza rekuperacje ... redukuje biegow w manialu tez.
generalnie akumulator jest inny AGM potrafi glebiej oddawac energie i elegacko laduje sie duza chwilowa dawka energii
ps malo pali Tobie.... jaki styl jazdy masz... domyslam sie ze miejskiego ruchu unikasz...?
Komentarz
-
-
Pedros ja jeżdżę spokojnie, do 90 poza miastem i w mieście 50 , przewiduję konieczność hamowania i robię to jak najczęściej silnikiem. Co do unikania ruchu miejskiego, to oczywiście nie jeżdżę po Warszawie i podobnych zatłoczonych miastach, codziennie mam trasę ok 2 x 13 km plus parę km po mieście powiatowym. Kilka razy w miesiącu trafia mi się trasa do Radomia, czyli 35 km w jedną stronę plus trochę jazdy po Radomiu. Na trasie raczej jestem wyprzedzany niż wyprzedzam. Po prostu lubię spokojną jazdę i słuchanie radia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekb1Pedros ja jeżdżę spokojnie, do 90 poza miastem i w mieście 50 , przewiduję konieczność hamowania i robię to jak najczęściej silnikiem. Co do unikania ruchu miejskiego, to oczywiście nie jeżdżę po Warszawie i podobnych zatłoczonych miastach, codziennie mam trasę ok 2 x 13 km plus parę km po mieście powiatowym. Kilka razy w miesiącu trafia mi się trasa do Radomia, czyli 35 km w jedną stronę plus trochę jazdy po Radomiu. Na trasie raczej jestem wyprzedzany niż wyprzedzam. Po prostu lubię spokojną jazdę i słuchanie radia.
niemniej u mnie istnialoby ryzyko ze nadrabialbym obrotami i to spalanie znacznie odbiegaloby od 5 l....
Komentarz
-
Komentarz